Slovácký guláš
Suroviny
- 150 g Brambory
 - 150 g Sádlo škvařené
 - 300 g Hovězí maso přední
 - 250 g Klobása - Čabajka
 - 2 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 2 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 - 2 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 150 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 55.3 mg
 - Draslík 405.3 mg
 - Vláknina 4433.2 mg
 - Vitamín A 4433.2 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, pepř a za častého míchání pečeme 20 minut, aby se zatáhlo maso. Posypeme sladkou paprikou, zalijeme vodou, přiklopíme poklicí, vložíme do trouby, kde pečeme asi 40 minut.
 - 
                                2
Klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na tenké plátky, vytáhneme hrnec z trouby a připravené suroviny přimícháme k masu. Zamícháme, zalijeme vodou, vrátíme zpátky dopéct na 20 minut.
 - 
                                3
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přimícháme kečup, přidáme do hrnce s masem a na sporáku pod poklicí dovaříme ještě 20 minut.
 - 
                                4
Uvařený guláš posypeme majoránkou a nadrobno nasekanou pažitkou.