Cikánská sekaná
Suroviny
- 600 g Bramborová kaše
 - 60 g Cibule
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 80 g Okurky nakládané
 - 10 g Sůl
 - 4 g Pepř černý mletý
 - 60 g Strouhanka
 - 400 g Hovězí maso přední
 - 250 g Vepřová plec
 - 10 g Paprika mletá sladká
 - 250 g Uzené maso vařené
 - 40 ml Mléko polotučné
 - 1 ks Vejce slepičí
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 665 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1288 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 131.5 mg
 - Draslík 713.5 mg
 - Vláknina 5740 mg
 - Vitamín A 5740 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.4 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí, vepřové i uzené maso umeleme na masovém strojku, cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, kyselé okurky pokrájíme na drobné kostičky.
 - 
                                2
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku, cibuli, okurky, strouhanku, vejce, důkladně promícháme a z masové hmoty vytvarujeme šišku. Vložíme ji do pekáče, posypeme hoblinkami másla, dáme do trouby a pečeme při střední teplotě přibližně hodinu, občas podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                3
Upečenou sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Přelijeme lžící vypečené šťávy.