Černá pražská polévka
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
 - 150 g Slanina vepřová
 - 12 g Sádlo škvařené
 - 250 g Vepřový bok uzený
 - 250 g Hovězí maso přední
 - 150 g Cukr krystal
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Kapusta růžičková
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 58 g
 - Tuky 293 g
 - Sodík 2317 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 96.5 mg
 - Draslík 1104 mg
 - Vláknina 13892.2 mg
 - Vitamín A 13892.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Kapustu opláchneme studenou vodou. Mrkev, celer a petržel oškrábeme a omyjeme. Zeleninu nakrájíme na malé kousky. Slaninu, hovězí maso a uzený bok rozkrájíme na kostičky.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme sádlo, vyškvaříme na něm nakrájenou slaninu a pak dohněda osmažíme připravenou zeleninu.
 - 
                                3
V hrnci přivedeme k varu vývar s masem, přimícháme do něj směs zeleniny a slaniny z pánve a vaříme přibližně 30 minut. Pak uvařenou a měkkou zeleninu propasírujeme a dáme zpět do vývaru.
 - 
                                4
V malé pánvi necháme zkaramelizovat dvě třetiny cukru, přimícháme k němu zbylý cukr a vmícháme ho do polévky. Polévku s cukrem necháme provařit a dochutíme ji pepřem a solí.