Hovězí hamburger se zeleninou
Suroviny
- 750 g Hovězí maso přední
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Rajčata
 - 0.5 ks Salát hlávkový
 - 6 ks Žemle tmavá
 - 1 ks Červená řepa
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Rajčatová šťáva
 - 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 polévková lžíce Chilli omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 69 g
 - Sodík 211 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 77.5 mg
 - Draslík 972 mg
 - Vláknina 15124.7 mg
 - Vitamín A 15124.7 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.4 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Velkou bulvu červené řepy očistíme, omyjeme a v jednom litru vody povaříme asi 45 minut. Když slupka začne praskat, vyjmeme ji z vody a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 8 mm. Přední hovězí maso zbavené tuku umeleme, oloupanou velkou cibuli nakrájíme na malé kostičky, najemno nastrouháme střední oloupanou mrkev a z opraného salátu oddělíme 6 listů. Dále z oloupané půlky velké okurky odkrojíme 6 plátků asi 8 mm silných, rajčata nakrájíme na plátky a nameleme pepř.
 - 
                                2
Ve větší míse důkladně promícháme mleté hovězí maso s cibulí, mrkví, šťávou z rajčat, worcesterskou a chilli omáčkou, pepřem, sušeným oreganem a tymiánem. Ze směsi vytvoříme 6 nízkých karbenátků, které v teflonové pánvi po obou stranách opečeme 5-6 minut.
 - 
                                3
Rozpečeme celozrnné žemle a podélně je rozkrojíme. Na spodní část položíme salátový list, potom karbenátek, plátek červené řepy, okurku a rajče.
 - 
                                4
Navrch přiklopíme horní část žemle a servírujeme.