Jemná sekaná, pečená v košilce
Suroviny
- 150 g Salát hlávkový
 - 100 g Slanina vepřová
 - 250 g Vepřová plec
 - 600 g Hovězí maso zadní
 - 180 g Bránice
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 2 ks Cibule
 - 4 ks Rohlíky bílé
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 2.5 dl Mléko polotučné
 - 1 dl Voda pitná
 - 1.5 dl Hovězí vývar základní
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 868 kcal
 - Sacharidy 35 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 718 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 286 mg
 - Draslík 419 mg
 - Vláknina 7109.3 mg
 - Vitamín A 7109.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky pokrájíme na kolečka dáme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme je dobře rozmočit. Slaninu pokrájíme na kostičky, v pánvi je vysmažíme téměř dozlatova. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Česnek očistíme a prolisujeme. Hovězí maso přední i zadní spolu s vepřovým pleckem omyjeme. Maso nakrájíme na kousky a jemně pomeleme (můžeme ho pomlít 2 x). K pomleté masu přidáme rozmačkané namočené rohlíky, cibuli, česnek, vejce, sůl, pepř, drcený kmín a vše důkladně promícháme.
 - 
                                2
Nakonec přidáme slaninu i s omastkem a znovu vše promícháme. Z masové hmoty utvoříme 2 menší šišky a zabalíme je do košilky - bránice.
 - 
                                3
Šišky vložíme do pekáčku, který jsme vytřeli sádlem. Sekanou podlijeme 1 dl vody a pekáček dáme do předehřáté trouby na 135°C. Sekanou pečeme přibližně 60-70 minut, během pečení maso poléváme výpekem, podle potřeby dolijeme hovězím vývarem.
 - 
                                4
Omyjeme hlávkový salát, vodu setřepeme a listy ozdobně rozložíme na talíře. Upečenou sekanou vyjmeme, nakrájíme plátky, které poklademe na listy salátu, přelijeme je výpekem a servírujeme.