Vařené hovězí maso, zapečené rajčata se sýrem
Suroviny
- 500 g Hovězí maso přední
 - 3 g Bobkový list
 - 600 g Rajčata
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Sýr Čedar
 - 20 g Petržel - nať
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Oregano
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 5 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 5 dl Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 588 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 371.3 mg
 - Draslík 801.1 mg
 - Vláknina 4789.4 mg
 - Vitamín A 4789.4 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.7 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 635.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso omyjeme a uvaříme do měkka v hrnci s vodou, do níž jsme vložili cibuli, bobkový list, sůl i česnek.
 - 
                                2
Omytá rajčata rozpůlíme, naskládáme do máslem vymazaného pekáčku a posypeme oreganem. V mléce rozšleháme mouku, sůl, pepř a vejce. Směsí zalijeme rajčata, nakonec je ještě posypeme jemně nastrouhaným sýrem. Vložíme na 15 minut do horké trouby zapéct.
 - 
                                3
Měkké maso rozkrájíme na plátky a klademe na teplé talíře. Přidáme zapečená rajčata, sypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme.