Roštěnky na rajčatech
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 10 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 150 g Protlak rajčatový
 - 1 g Nové koření celé
 - 1 g Pepř černý celý
 - 1 g Tymián sušený
 - 250 g Rajčata
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 0.5 l Hovězí vývar základní
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1409 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 117.6 mg
 - Draslík 941 mg
 - Vláknina 4151.8 mg
 - Vitamín A 4151.8 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a zpěníme ji v kastrole na oleji. Přidáme maso a lehce ho z obou stran opečeme. Podlijeme trochou horkého vývaru, přidáme rajčatový protlak, nové koření, bobkový list, tymián, pepř a zvolna podusíme.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme, šťávu přecedíme a přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a cukr. Maso vrátíme do omáčky, přidáme rajčata nakrájená na osminky a vše krátce prohřejeme.