Kyjevská roštěná
Suroviny
- 250 g Cibule
 - 20 g Sůl
 - 112 g Salám jemný
 - 150 g Tuk
 - 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 80 g Vejce slepičí
 - 150 g Okurky nakládané
 - 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 50 g Slanina vepřová
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 900 ml Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1179 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 113.2 mg
 - Draslík 359.9 mg
 - Vláknina 3336 mg
 - Vitamín A 3336 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí roštěnec (nebo hovězí zadní maso) opláchneme a nakrájíme na plátky. Rozklepeme je do šíře a osolíme.
 - 
                                2
Do středu plátků klademe nudličky salámu, okurky a části vařeného vejce. Plátky zavineme, upevníme je nití nebo párátkem a na povrchu osolíme.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a zpěníme na 2/3 tuku.
 - 
                                4
Závitky v základu krátce opečeme, podlijeme vodou a přidáme na zbylém tuku zpěněnou mletou papriku. Maso pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení závitky obracíme a doléváme teplou vodou.
 - 
                                5
Měkké závitky vyjmeme a odstraníme nitě nebo párátka. Vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozšleháme. Za občasného míchání provaříme.
 - 
                                6
Asi v polovině varu přilijeme smetanu. Provařenou omáčku procedíme přes hustý cedník na maso, osolíme a ještě krátce povaříme.
 - 
                                7
Slaninu nakrájenou na menší kostičky částečně roztavíme a vlijeme do hotové omáčky. Vše krátce povaříme.