Hovězí pečeně plněná pikantní jablkovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1342 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 148 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 559.6 mg
 - Draslík 93.9 mg
 - Vláknina 1625 mg
 - Vitamín A 1625 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme a na vrchní straně uděláme jeden hlubší zářez. Cibuli, česnek a jablko oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Chilli papričku zbavíme jadřince a pokrájíme na menší kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                2
Česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, zázvorem, octem a protlakem. Vzniklou marinádou potřeme maso a necháme odležet do druhého dne v chladu.
 - 
                                3
Máslo rozpálíme, přidáme pokrájenou cibuli, slaninu a smažíme do zezlátnutí. Poté přidáme pokrájenou chilli papričku, jablko a necháme povařit 5 minut. Nádivku necháme vystydnout a naplníme jí naříznuté maso. Převážeme provázkem a dáme grilovat asi na 2 hodiny, pravidelně potíráme marinádou.