Pečeně na víně s párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2408 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 126 g
 - Sodík 1712 mg
 - Bílkoviny 182 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 416 mg
 - Draslík 883.8 mg
 - Vláknina 12419 mg
 - Vitamín A 12419 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.3 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí zadní maso po vláknech protkneme párky.
 - 
                                2
Osolíme, opepříme, dáme do pekáče na rozškvařenou slaninu a opečeme ze všech stran. Maso vyndáme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme strouhaný celer, vložíme maso, podlijeme vodou a přilijeme trochu vína.
 - 
                                3
Zakryjeme a dusíme. Během dušení podléváme polovinou vína, nebo vodou a vývarem. Maso dáme do trouby a během pečení obracíme. Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a vlijeme zbytek vína.