Svíčkové řezy s kuřecími játry
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 386 mg
 - Bílkoviny 94 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 619.8 mg
 - Draslík 2901.5 mg
 - Vláknina 10079.5 mg
 - Vitamín A 10079.5 mg
 - Vitamín B6 3.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.4 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z odblaněné a omyté svíčkové nakrájíme 2 plátky, mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, rychle opečeme s plátky kuřecích jater na oleji.
 - 
                                2
Opečené maso i játra vyjmeme, do šťávy přidáme očištěné, na plátky pokrájené žampiony a krátce osmahneme. Přidáme olej, zastříkneme vývarem, přilijeme trochu vína a krátce podusíme. Podle chuti přisolíme.
 - 
                                3
Opečené řezy ozdobíme plátky jater a přelijeme šťávou.
 - 
                                4
Podáváme s bramborami nebo s rýží.