Bifteky na pepři
Suroviny
- 500 g Brambory
 - 800 g Hovězí svíčková
 - 125 ml Vývar z hovězích kostí
 - 125 ml Víno bílé
 - 125 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 125 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 l Voda pitná
 - 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 450 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 117.4 mg
 - Draslík 1380.7 mg
 - Vláknina 6714.8 mg
 - Vitamín A 6714.8 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 53.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě, slijeme, prolisujeme a smícháme s horkým mlékem a 2 lžícemi másla. Na máslem vymazaný plech nastříkáme pomocí cukrářského sáčku bramborové pusinky a pečeme je ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
 - 
                                2
Omyté a osušené maso nakrájíme na bifteky a zprudka je opečeme po každé straně 1 minutu na 3 lžících másla a na oleji. Maso vyjmeme, okořeníme a udržujeme teplé.
 - 
                                3
Ve výpeku podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem, přilijeme víno a necháme svařit. Přidáme zelený pepř a smetanu, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Bifteky upravíme s bramborovými pusinkami a omáčkou na talíře a podáváme.