Boeuf Stroganoff
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
 - 200 g Žampiony čerstvé
 - 200 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 72.4 mg
 - Draslík 769.3 mg
 - Vláknina 1973.8 mg
 - Vitamín A 1973.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na 1 cm silné a 5 cm dlouhé hranolky. Cibuli nakrájíme na plátky, žampióny na poloviny.
 - 
                                2
Ve větší pánvi rozpálíme olej a máslo, přidáme maso a smažíme ze všech stran asi 2 minuty. Maso vyjmeme z pánve a zakryté uchováme v teple. Do výpeku přidáme cibuli a 5 minut dusíme do měkka. Přidáme houby a dusíme ještě 5 minut.
 - 
                                3
V trošce vývaru rozmícháme škrob, přidáme do pánve a promícháme. Postupně přiléváme zbylý vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, až omáčka zhoustne.
 - 
                                4
Vmícháme smetanu, sůl a pepř. Odstavíme a do pánve vrátíme maso i se šťávou. Ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.