Žampionové steaky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 290 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 88.2 mg
 - Draslík 890.7 mg
 - Vláknina 4551.8 mg
 - Vitamín A 4551.8 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné žampiony rozpůlíme. V kastrolu rozehřejeme 40 g másla, přidáme citronovou šťávu, trochu vody, sůl a pepř. Vložíme připravené žampiony, podusíme je asi 10 minut, necháme okapat.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nakrájené steaky ze svíčkové a po obou stranách je zprudka opečeme. Opepříme, dopékáme po každé straně ještě 3 - 4 minuty, potom teprve maso osolíme.
 - 
                                3
Opečeme nasucho toastový chléb, potřeme zbylým máslem a rozdělíme na talíře. Topinky obložíme steaky, na ně klademe žampiony ohřáté ve šťávě z masa.
 - 
                                4
Pokrm ozdobíme dílkem citronu, snítkou kopru a petrželky.