Smažené hovězí maso s brokolicí
Suroviny
- 350 g Hovězí svíčková
 - 350 g Brokolice
 - 2 kávová lžička Cukr třtinový
 - 0.23 kávová lžička Olej sezamový
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 hrnek Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 228 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 88 g
 - Sodík 257 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 39.3 mg
 - Draslík 856.8 mg
 - Vláknina 7946 mg
 - Vitamín A 7946 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 82 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z masa odstraníme tuk a nakrájíme na tenké nudličky. Důkladně obalíme v kukuřičném škrobu. Na pánvi rozpálíme sezamový olej, přidáme maso a za stálého míchání cca 3 minuty orestujeme. Vyjmeme a odložíme stranou.
 - 
                                2
Do pánve vsypeme nadrobno nakrájenou brokolici a cibulku, přidáme rozmačkaný česnek, na plátky nakrájenou mrkev a zázvor, zalijeme vývarem a zakryté pokličkou krátce povaříme. Poté sejmeme poklici a za stálého míchání vaříme, dokud se vývar neodpaří.
 - 
                                3
Sójovou omáčku smícháme se sherry a cukrem, přidáme k masu a vaříme další 2-3 minuty.
 - 
                                4
Hotový pokrm servírujeme na předehřátých talířích s nudlemi nebo rýží. Můžeme dozdobit natí jarní cibulky.