Hovězí saté s pálivou mangovou omáčkou
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
 - 2 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Ocet rýžový
 - 1 kávová lžička Kmín římský
 - 2 ks Šalotka
 - 1 ks Zázvor celý
 - 1 stroužek Česnek
 - 0.5 hrnek Ořechy Kešu
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka datlová
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 90 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 47.3 mg
 - Draslík 1056 mg
 - Vláknina 4888.5 mg
 - Vitamín A 4888.5 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na dlouhé úzké plátky a ty pak navlékneme na bambusové grilovací jehly a odložíme na prkénko.
 - 
                                2
V pánvi nasucho dohněda osmahneme koriandrová semínka, kmín a kešu oříšky. Směs rozdrtíme v mixéru nebo hmoždíři na jemný prášek. Ten smícháme s rostlinným olejem, nadrobno nakrájenou cibulí, na jemno nakrájeným zázvorem, rozmačkaným česnekem, datlovou šťávou, sójovou omáčkou, cukrem a octem. Vzniklou marinádou přelijeme maso a necháme 8 hodin marinovat.
 - 
                                3
Špízy grilujeme za průběžného otáčení cca 6-8 minut. Podáváme na lůžku ze zeleninového salátu s mangovou omáčkou.