Mexické ptáčky
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
 - 200 g Slanina vepřová
 - 8 g Sůl
 - 6 g Pepř černý mletý
 - 100 g Petržel - nať
 - 20 g Majoránka
 - 90 g Strouhanka
 - 4 g Chilli koření mleté
 - 50 g Mouka pšeničná hladká
 - 300 g Fazole červené v mírně slaném nálevu
 - 20 ml Olej olivový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Paprika červená
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 771 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 1614 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 118 mg
 - Draslík 1258 mg
 - Vláknina 9695.7 mg
 - Vitamín A 9695.7 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 74.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátky hovězího masa vložíme mezi fólii a vyválíme válečkem. Osolíme, opepříme a rozložíme na prkénku.
 - 
                                2
Slaninu nakrájíme najemno, osmahneme na pánvi a do již odstavené přimícháme nasekanou petrželku, majoránku a strouhanku.
 - 
                                3
Slaninovou směs rozdělíme na jednotlivé porce masa, každý plátek potom od užšího konce srolujeme, obalíme v mouce a sepneme párátky. Na rozpáleném oleji opékáme a obracíme ptáčky asi 2 minuty, vyjmeme a odložíme stranou. Na pánev dáme chilli koření, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek, nakrájenou papriku a restujeme, dokud zelenina nezměkne. Přendáme do pekáčku, vrátíme k zelenině ptáčky, zalijeme vývarem a zakryté pečeme v troubě při mírné teplotě 45 minut. Přidáme červené sterilované fazole a pečeme dalších 40 minut. Dosolíme, dochutíme a podáváme.