Biftek s brusinkami
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 150 g Sádlo vepřové škvařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Kari koření
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 dl Víno červené
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 0.5 kg Hovězí svíčková
 - 4 polévková lžíce Borůvky
 - 2 polévková lžíce Kečup
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 891 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 73 g
 - Sodík 403 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 303.8 mg
 - Draslík 612.6 mg
 - Vláknina 1274.8 mg
 - Vitamín A 1274.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uležené maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme je nožem, pomažeme hořčicí, osolíme, opepříme, na pánvičce na rozpáleném sádle zprudka opečeme. Když je maso hotové, vyndáme ho a dáme stranou. Do vypeku dáme mouku, worcester, nastrouhaný česnek, kečup, máslo, zalijeme vínem a chvilku povaříme. Nakonec podle chuti přidáme ještě koření, sůl a pepř.
 - 
                                2
Na pánvičce rozpálíme olej, do oleje rozklepneme 1 ks vejce tak, aby nám zůstal žloutek celý a usmažíme volské oko.
 - 
                                3
Na talíř dáme biftek, na něj položíme volské oko, lžíci borůvek a zalijeme šťávou.