Pappardelle s hovězím masem, vlašskými ořechy a omáčkou z mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1202 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 364 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 119 g
 - Cholesterol 176.1 mg
 - Draslík 929.3 mg
 - Vláknina 17389.8 mg
 - Vitamín A 17389.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 2.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vlašské ořechy oloupeme a nahrubo nasekáme. Pórek omyjeme a kromě nejtmavších částí listů celý nakrájíme na kolečka o šířce asi 1/2 cm. Hovězí svíčkovou omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Maso nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Připravíme hrnec, do kterého dáme mascarpone a pomocí metličky přimícháme balsamikový ocet a sůl. Rozklepneme vajíčko, žloutek rozšleháme, bílek nepoužijeme. Směs v hrnci ohřejeme a přidáme do ní rozšlehané žloutky. Omáčku nevaříme, pouze ji ohříváme, aby se žloutek nesrazil.
 - 
                                3
Připravíme dvě pánve, na které rozdělíme olej a rozpálíme. V jedné pánvi za stálého míchání smažíme pórek asi 4-5 minut, poté přimícháme vlašské ořechy. V pánvi druhé zprudka opečeme hovězí svíčkovou. Suroviny na obou pánvích dochutíme solí a pepřem.
 - 
                                4
Pappardelle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Těstoviny smícháme s masem a pórkem, upravíme na talíře a podáváme přelité omáčkou z mascarpone.