Bifteky se švestkovou omáčkou
Suroviny
- 720 g Hovězí svíčková
 - 250 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 ks Šalotka
 - 1 hrst Švestky sušené
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 1 polévková lžíce Omáčka hnědá univerzální (UHO)
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 335 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 75.6 mg
 - Draslík 1047.6 mg
 - Vláknina 1973.8 mg
 - Vitamín A 1973.8 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nasekanou šalotku orestujeme na lžíci rozpáleného oleje. Přilijeme 100ml vývaru a zvolna cca 3minuty provaříme. Poté přidáme nasekané švestky a zbytek vývaru. Ochutíme pepřem a vaříme dalších 5minut. Nakonec vmícháme ocet, citronovou kůru, cukr a základní hnědou omáčku.
 - 
                                2
Na zbylém oleji opečeme maso nakrájené na bifteky, ochutíme je solí a pepřem. Přelijeme omáčkou a podáváme.