Svíčkové řezy pečené v listovém těstě
Suroviny
- 800 g Hovězí svíčková
 - 500 g Listové těsto
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 120 g Šunka dušená
 - 120 g Žampiony čerstvé
 - 60 ml Víno bílé
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 990 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 281 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 215.8 mg
 - Draslík 858.8 mg
 - Vláknina 4748.6 mg
 - Vitamín A 4748.6 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí svíčkovou nakrájíme na čtyři silné řezy a lehce naklepeme hranou dlaně. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky, šunku nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno.
 - 
                                2
Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle, z každé strany minutu. Usmažené maso držíme na teple. Do výpeku přidáme šunku, žampiony, osolíme, opepříme, vsypeme petrželovou nať a zarestujeme. Směs přelijeme vínem a dusíme, až na základ. Poté necháme směs vychladnout.
 - 
                                3
Z listového těsta vyválíme 4 stejné placky. Na každou položíme plátek masa a navrstvíme žampionovou směs. Okraje těsta natřeme rozšlehaným vejcem, těsto přeložíme přes maso, okraje pečlivě přitiskneme, těsto potřeme vejcem, klademe na plech vyložený pečicím papírem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. Podáváme horké.