Nákyp z hovězího masa s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 849 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 487 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 464.4 mg
 - Draslík 735 mg
 - Vláknina 1694.5 mg
 - Vitamín A 1694.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 31.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kousky. V pánvi osmahneme na malé kostičky nakrájenou uzenou slaninu, přidáme cibuli, smažíme doměkka a potom přidáme česnek. Vložíme jemně nakrájenou svíčkovou a chvilku opečeme. Směs dochutíme špetkou soli, pepřem a stáhneme ze sporáku. Vejce promícháme spolu se smetanou, ochutíme solí, pepřem.
 - 
                                2
Pekáč vymažeme máslem, vložíme půlku připravené směsi, na směs naskládáme na tenké plátky nakrájené houby. Potom položíme na plátky nakrájenou veku, zalijeme půlkou smetany s vejci. Vytvoříme další vrstvy střídáním zbylé masové směsi, hub a plátků veky. Přelijeme zbylou smetanou s vejci. Na veku poklademe na tenké plátky nakrájené máslo a nákyp vložíme do předehřáté trouby.
 - 
                                3
Pří teplotě 220°C pečeme 20-25 minut. Hotový nákyp krájíme na porce a pokládáme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí.