Hrachová kaše s hovězí svíčkovou
Suroviny
- 400 g Hovězí svíčková
 - 200 g Hrách loupaný
 - 600 ml Voda pitná
 - 1.5 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Cibulka lahůdková
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 3 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 351 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 366 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 42 mg
 - Draslík 405.7 mg
 - Vláknina 8307.1 mg
 - Vitamín A 8307.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.7 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Promytý žlutý hrách dáme do hrnce, přilijeme vodu, ochutíme solí a přivedeme k varu. Majoránku, očištěnou celou cibuli a oloupanou mrkev přidáme k hrachu a pod poklicí pomalu hrách uvaříme doměkka. Občas hrách promícháme, dáváme pozor, aby se nepřipálil.
 - 
                                2
Omytou a osušenou hovězí svíčkovou pokrájíme na kostky velké přibližně 2x2cm. Očištěnou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. V pánvi rozpálíme olej, na něm maso krátce, za stálého míchání orestujeme. Restujeme přibližně 4-6 minut. Maso osolíme, ochutíme pepřem, přidáme pokrájenou cibulku, společně smažíme asi 2 minuty pak přimícháme sójovou omáčku, 3 lžíce loupaných rozmačkaných rajčat. Pod poklicí maso pomalu dusíme dalších 10-12 minut doměkka.
 - 
                                3
Z uvařené hrachové kaše vyjmeme mrkev s cibulí. Kaši rozdělíme na porce, do středu kaše dáme porce hovězího masa se šťávou a servírujeme.