Telecí dušené na protlaku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 215 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 311 mg
 - Vláknina 0 mg
 - Vitamín A 0 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na kostky, osolíme a opečeme nasucho. Podlijeme vodou, přidáme rajčatový protlak, máslo a dusíme doměkka.
 - 
                                2
Před koncem dušení šťávu rozředíme na potřebné množství a zahustíme bramborovou moukou rozmíchanou v trošce studeného mléka.