Telecí karbanátky dušené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí plec
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Cibule
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1592 kcal
  • Sacharidy 262 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 97945 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 322 mg
  • Draslík 675.8 mg
  • Vláknina 21862.8 mg
  • Vitamín A 21862.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso rozkrájíme na menší kostky. Maso umeleme a zároveň s ním umeleme vymačkané žemle.

  • 2

    Očištěnou cibuli jemně rozkrájíme, zpěníme na másle, přidáme petrželovou nať a zlehka osmahneme. Poté přidáme k masu, zároveň přimícháme žloutky a jedno celé vejce, osolíme a pokud je potřeba, zahustíme trochou strouhané housky.

  • 3

    Prkénko posypeme strouhanou houskou a tvoříme na něm malé, stejně velké karbanátky.

  • 4

    Zpočátku karbanátky opečeme na másle, poté je trochu podlijeme a dodusíme. Šťávu zahustíme trochou hladké mouky a povaříme.

  • 5

    Jako přílohy podáváme bramborovou kaši, brambory dušené v mléce, rýži s hráškem, hrášek s karotkou a saláty.

Komentáře k receptu