Zapečené plněné papriky
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 500 g Telecí plec
 - 200 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Bazalka
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 4 ks Paprikové lusky čerstvé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 472 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 356 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 265.1 mg
 - Draslík 815.7 mg
 - Vláknina 3014.8 mg
 - Vitamín A 3014.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 79.8 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso umeleme, dáme do misky a přidáme žemli namočenou v mléce, vejce, nakrájenou cibuli a česnek, sůl, pepř, bazalku a petrželku. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Omyté papriky podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Do každé půlky rozdělíme masovou směs, vložíme do olejem vymazaného pekáčku masovou náplní navrch a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zvolna v troubě zapečeme. Při dopékání přidáme půlky rajčat a dopečeme.
 - 
                                3
Hotové porce při podávání obložíme dílky rajčat.
 - 
                                4
Podáváme s rýží nebo s vařenými bramborami.