Mozečky po mlynářsku
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Telecí mozek
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.25 šálek Ocet kvasný lihový
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 539 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 3999 mg
 - Draslík 832.9 mg
 - Vláknina 3036.8 mg
 - Vitamín A 3036.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 56.1 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mozečky vložíme asi na 1 hodinu do vody s octem. Potom je propláchneme, odblaníme, znovu opláchneme a povaříme 10 minut v osolené vodě se svazkem bylinek.
 - 
                                2
Vodu slijeme, osušené a vychladlé mozečky nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Obalíme je v hladké mouce a zprudka opečeme na rozehřátém másle.
 - 
                                3
Na talířích obložíme mozečky plátky citronu a posypeme je nasekanou petrželkou.