Pudink z telecích jater se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 461.1 mg
 - Draslík 311.4 mg
 - Vláknina 321.4 mg
 - Vitamín A 321.4 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.9 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěná játra najemno umeleme a 1/3 podusíme. Podušená i syrová játra promícháme s umletými, v mléce namočenými žemlemi, přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, nastrouhanou cibuli, pepř, sůl, strouhanku a nastrouhaný sýr. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Směsí naplníme máslem vymazanou a strouhankou vysypanou formu a pudink vaříme ve vodní lázni 1 hodinu.
 - 
                                3
Podáváme teplý nebo studený s tatarskou omáčkou.