Telecí ragú po italsku
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 600 g Telecí plec
 - 100 g Sýr Gouda 45%
 - 60 g Mrkev kořen
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Pepř černý celý
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 ks Bobkový list
 - 0.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 483 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 570 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 172.5 mg
 - Draslík 1070.6 mg
 - Vláknina 23471.8 mg
 - Vitamín A 23471.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a očištěnou, na nudličky nakrájenou mrkev a celer vložíme na část rozehřátého másla. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, koření a rajčatový protlak. Vše dusíme pod pokličkou do vydušení vlastní šťávy. Během dušení maso občas zamícháme. Potom osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme dál za častého podlévání vodou.
 - 
                                2
Chvíli před koncem dušení přidáme zbylé změklé máslo rozmíchané se lžící mouky.
 - 
                                3
Z pokrmu odstraníme koření a maso při podávání posypeme nastrouhaným sýrem.