Telecí kotlety s jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 349 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 780.6 mg
 - Vláknina 5348 mg
 - Vitamín A 5348 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kotlety z telecího masa osušíme utěrkou a osolíme.
 - 
                                2
V míse si připravíme marinádu: Smícháme 4 lžíce oleje s rozetřeným česnekem a solí, rozmarýnem, bílým pepřem a šťávou z jednoho citronu.
 - 
                                3
Do marinády vložíme kotlety a dáme do chladničky na 3 hodiny odpočinout.
 - 
                                4
Potom si na pánvi rozpálíme zbylý olej a kotlety opékáme 5 minut z každé strany.
 - 
                                5
Hotové kotlety posuneme na pánvi stranou a do výpeku přidáme jogurt, drobně nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř podle chuti a promícháme.
 - 
                                6
Telecí řízky servírujeme polité výpekem, na který poklademe kolečka pomeranče.