Pizzaiola k telecí řízkům
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 50 g Máslo čerstvé
 - 10 g Rozmarýn čerstvý
 - 20 g Tymián čerstvý
 - 500 g Rajčata
 - 10 g Olivy nakládané
 - 5 g Oregano čerstvé
 - 20 g Sýr Parmezán
 - 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 60 g Protlak rajčatový
 - 50 ml Olej olivový
 - 150 ml Víno červené
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 708 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 135.4 mg
 - Draslík 987.8 mg
 - Vláknina 6365.8 mg
 - Vitamín A 6365.8 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme, osušíme, okořeníme solí a pepřem a po obou stranách poprášíme moukou. Rozpálíme máslo se 2 lžícemi olivového oleje, do pánve vložíme rozmarýn a tymián a řízky v aromatickém tuku opečeme po obou stranách dozlatova.
 - 
                                2
Rajčata ponoříme na okamžik do horké vody, oloupeme je a odstraníme stopku. Česnek a šalotku nakrájíme na drobné kousky, které osmažíme na zbývajícím oleji. Přidáme rajský protlak, červené víno, nakrájená rajčata a bobkový list. Omáčku vaříme nezakrytou asi 15 minut. Olivy nasekáme nadrobno. Jakmile má omáčka krémovou konzistenci, vyjmeme bobkový list a ochutíme ji solí a pepřem. Přidáme olivy a několik lístků oregana. Omáčkou přelijeme horké řízky a vše posypeme strouhaným parmezánem.