Telecí ragú se smetanou
Suroviny
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 600 g Telecí maso přední
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 400 g Bramborové noky
 - 5 ml Citronová šťáva
 - 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Karotka
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 865 mg
 - Bílkoviny 58 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 567.4 mg
 - Draslík 721.6 mg
 - Vláknina 5094.4 mg
 - Vitamín A 5094.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí maso nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, karotku na kolečka, bylinky posekáme.
 - 
                                2
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, karotku a maso. Kastrol přiklopíme a maso dusíme 15 minut ve vlastní šťávě. Hrnec odkryjeme, zasypeme moukou, přilijeme horkou vodu, osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme hodinu a půl. Dochutíme citronovou šťávou a mletým muškátovým oříškem. Ve smetaně rozmícháme žloutky, posekané bylinky, přilijeme k masu, necháme jen prohřát a odstavíme.
 - 
                                3
Podáváme s bramborovými noky.