Vývar z telecích kostí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 111 g
 - Sodík 947 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 230.4 mg
 - Vláknina 7815 mg
 - Vitamín A 7815 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kosti přendáme na plech a pečeme 60 minut při 200°C. Po upečení přendáme do hrnce.
 - 
                                2
Mrkev a cibuli pokrájíme na velké kusy, dáme na plech, přidáme rozpůlenou, neoloupanou paličku česneku.
 - 
                                3
Pečeme 20 minut při 200°C, poté přidáme ke kostem.
 - 
                                4
Bylinky, celer, pórek omyjeme a svážeme nití. Přidáme do hrnce ke kostem. Přisypeme sůl, pepř, přidáme hřebíček a rajčatový protlak.
 - 
                                5
Vše zalijeme studenou vodou a přiklopené necháme 4 hodiny vařit. Během varu odstraňujeme vzniklou pěnu.
 - 
                                6
Hotový vývar je skvělým základem mnohých omáček, v chladničce vydrží 5 dní. Pokud vývar chceme mít po ruce pro pozdější přípravu omáček, můžeme jej nechat zamrazit.