Anglické telecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 501 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 620 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 417.8 mg
 - Draslík 610.1 mg
 - Vláknina 692.3 mg
 - Vitamín A 692.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté telecí maso nakrájíme na řízky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Řízky obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme na pánvi na oleji po obou stranách dozlatova.
 - 
                                2
Z vajec usmažíme 4 sázená vejce - volská oka. Na každý usmažený řízek položíme plátek anglické slaniny a volské oko. Ihned podáváme.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.