Telecí závitky na pivu
Suroviny
- 100 g Strouhanka
 - 60 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 60 g Žampiony - sterilované
 - 60 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 4 ml Olej rostlinný
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Rohlíky bílé
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Telecí kýta
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Kapie sterilovaná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 494 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 352.3 mg
 - Draslík 833.2 mg
 - Vláknina 2347.2 mg
 - Vitamín A 2347.2 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z telecí kýty nakrájíme plátky, naklepe je, osolíme, naplníme nádivkou, sepneme jehlou a obalíme v mouce, vejci a strouhance.
 - 
                                2
Závitky smažíme v oleji.
 - 
                                3
Náplň připravíme smícháním rozšlehaného vejce a piva, přidáme nakrájený rohlík, kapie, strouhaný sýr, pokrájené žampiony, sůl a pepř. Směs dobře promícháme.