Fusilli s masovými kuličkami
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 150 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 3 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 40 g Petržel - nať
 - 150 g Strouhanka
 - 20 g Bazalka
 - 20 g Bazalka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 500 g Těstoviny Fusilli
 - 500 g Telecí maso mleté
 - 90 ml Voda pitná
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.13 polévková lžíce Olej olivový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 968 kcal
 - Sacharidy 123 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 1916 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 123 g
 - Cholesterol 189.3 mg
 - Draslík 846 mg
 - Vláknina 15120 mg
 - Vitamín A 15120 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.5 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omáčka: Rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme 5 minut, až změkne, ale nezhnědne. Přidáme rajčata a polovinu jejich šťávy, mírně podusíme 3 minuty.
 - 
                                2
Vložíme bazalku a okořeníme podle chuti.
 - 
                                3
Masové kuličky: smícháme mleté telecí, strouhanku, strouhaný parmezán, vejce, petržel, sůl a pepř. Postupně přidáváme odměřenou vodu a dobře mícháme. Vytvarujeme z hmoty kuličky velikosti ořechů.
 - 
                                4
Rozpálíme olej, přidáme masové kuličky a smažíme je, až zhnědnou a jsou uvnitř upečené. Vyjmeme je děrovanou lžící, vložíme je do rajské omáčky a mírně vaříme asi 5 minut.
 - 
                                5
Zatím vaříme ve slané vodě ve velkém hrnci těstoviny. Důkladně je scedíme, zalijeme je omáčkou s masovými knedlíčky a podáváme ozdobené nasekanou bazalkou.