Telecí na olivách
Suroviny
- 500 g Rajčata
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 60 g Olivy černé
 - 180 g Paprika zelená
 - 180 g Paprika žlutá
 - 180 g Paprika červená
 - 5 g Rozmarýn čerstvý
 - 250 ml Víno bílé
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Telecí plec
 - 0.7 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 558 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 184.3 mg
 - Draslík 1043.1 mg
 - Vláknina 5254.3 mg
 - Vitamín A 5254.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 113 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozpálíme olej, přidáme kostky masa, potřené polovinou česneku a 5-7 minut je dohněda smažíme. Maso vyndáme a odložíme stranou.
 - 
                                2
Do pánve vložíme nudličky papriky a 3 minuty je mícháme, až téměř změknou. Vyjmeme je a odložíme stranou.
 - 
                                3
Do pánve vrátíme maso, vlijeme víno, přidáme rajčata, rajský protlak, zbylý česnek a rozmarýn. Zakryjeme a 1 hodinu podusíme.
 - 
                                4
Do pánve vrátíme papriky a podusíme ještě 15 minut, aby maso bylo opravdu měkké.
 - 
                                5
Přidáme olivy a s masem ohřejeme. Pokrm podáváme horký, lehce posypaný petrželkou.
 - 
                                6