Marinované pečené telecí kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1132 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 932 mg
 - Bílkoviny 163 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 655 mg
 - Draslík 3004.6 mg
 - Vláknina 4020.7 mg
 - Vitamín A 4020.7 mg
 - Vitamín B6 4.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.4 mg
 - Vitamín E 2.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek rozdrtíme, vybereme menší tvrdá rajčata a zlehka do nich nařízneme ostrým nožek kříž.
 - 
                                2
V míse rozmícháme olej s vínem, solí, pepřem, česnekem a promnutým rozmarýnem. Marinádou potřeme kotlety po obou stranách a na 3 hodiny kotlety do marinády ponoříme. Pod fólií necháme marinovat v chladničce. Během marinování maso občas obrátíme.
 - 
                                3
Pekáč vytřeme máslem, vložíme do něj marinované kotlety, obložíme rajčaty, která zakapeme marinádou (zbude-li nám, přelijeme jí kotlety). Maso pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hned podáváme.