Dušená telecí kýta se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 221.3 mg
 - Draslík 890.9 mg
 - Vláknina 2208.7 mg
 - Vitamín A 2208.7 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 24.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostky, pórek nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Telecí kýtu očistíme a ze všech stran opečeme na másle s olejem. Přidáme zeleninu, tymián, bobkový list a pepř. Směs osolíme, podlijeme vínem a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě. Během dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
 - 
                                3
Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme smetanu, necháme přejít varem a prolisujeme.
 - 
                                4
Maso servírujeme nakrájené na plátky a přelité omáčkou.