Paprikové telecí řízky
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 600 g Telecí kýta
 - 125 g Zakysaná smetana
 - 125 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 501 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 153.6 mg
 - Draslík 683.5 mg
 - Vláknina 1108.3 mg
 - Vitamín A 1108.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.
 - 
                                2
Řízky opečeme na rozehřátém másle a oleji po obou stranách, vyjmeme a uchováme na teplém místě.
 - 
                                3
Ve výpeku osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Poprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Nakonec do šťávy vmícháme zakysanou smetanu, přidáme řízky a podusíme je doměkka.