Telecí řízky s česnekem na víně
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 30 ml Olej rostlinný
 - 100 ml Voda pitná
 - 300 ml Hovězí vývar základní
 - 100 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 393 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 129 mg
 - Draslík 647.1 mg
 - Vláknina 439.5 mg
 - Vitamín A 439.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Česnek rozdrtíme, pažitku nasekáme najemno.
 - 
                                2
Řízky z obou stran osmažíme na másle dozlatova, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme.
 - 
                                3
V mezičase na oleji lehce osmažíme česnek, zaprášíme zbylou moukou, chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zasmažíme a zředíme vodou. Povaříme na mírném plameni alespoň 5 minut, přilijeme k masu spolu s vínem a dusíme doměkka.
 - 
                                4
Maso podáváme přelité omáčkou a posypané pažitkou.