Grilované plněné telecí řízky
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
 - 40 g Mouka pšeničná hladká
 - 80 g Strouhanka
 - 70 g Žampiony čerstvé
 - 40 g Šunka dušená
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 50 ml Voda pitná
 - 30 ml Mléko plnotučné
 - 1 kávová lžička Sardelová pasta
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 370 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 254.4 mg
 - Draslík 667.9 mg
 - Vláknina 1429.3 mg
 - Vitamín A 1429.3 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.4 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 57.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme dotenka, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme nadrobno.
 - 
                                2
Žampiony osmažíme na másle, ochutíme pepřem, přidáme šunku, sardelovou pastu, podlijeme vodou a dusíme. Když se voda vydusí, vmícháme do směsi rozšlehané vejce a necháme je srazit.
 - 
                                3
Žampionovou směsí potřeme řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, ve strouhance a po každé straně grilujeme zhruba 5-6 minut.