Telecí řízky s vínem
Suroviny
- 500 ml Hovězí vývar základní
 - 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Citron
 - 0.5 ks Cibule
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 4 plátek Telecí kýta
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 5 polévková lžíce Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Slanina vepřová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 577 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 11 mg
 - Draslík 121 mg
 - Vláknina 472 mg
 - Vitamín A 472 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.4 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odblaníme řízky, okraje nařízneme, naklepeme a osolíme.Rozkrájenou slaninu rozškvaříme v kastrole, přidáme drobně rozkrájenou cibuli a na tomto základu opečeme řízky po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme.
 - 
                                2
Druhou polovinu másla rozehřejeme v rendlíku, přidáme lžičku mouky, rozmícháme a zalijeme vínem a trochou vývaru. Řádně rozmícháme. Takto připravenou směs nalijeme na řízky, přidáme špetku muškátového květu a řízky dodusíme.
 - 
                                3
Dle chuti šťávu můžeme zakapat citrónovou šťávou anebo ozdobíme dílky citrónu.