Telecí maso s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 671 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 97339 mg
 - Bílkoviny 66 g
 - Uhlovodany 63 g
 - Cholesterol 229.5 mg
 - Draslík 1416 mg
 - Vláknina 18767.5 mg
 - Vitamín A 18767.5 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jemně rozkrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme maso rozkrájené na drobné kostičky a dusíme do vysmahnutí šťávy. Poté maso trochu podlijeme. K masu víc něž z poloviny měkkému přidáme pokrájenou zeleninu, rozkrájená rajčata anebo žampióny podušené na kousku másla. Poté přidáme opranou, přebranou, spařenou nebo předvařenou rýži a dle potřeby podlijeme.
 - 
                                2
Rizoto dusíme tak dlouho, až je rýže dostatečně měkká.
 - 
                                3
Vymaštěnou naběračkou nabíráme rizoto a tvoříme bochánky, které sypeme nastrouhaným sýrem.