Telecí po římsku
Suroviny
- 600 g Telecí maso
 - 100 ml Víno bílé
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 50 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 hrst Šalvěj čerstvá
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Šunka parmská
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 12.9 mg
 - Draslík 107.3 mg
 - Vláknina 2614.8 mg
 - Vitamín A 2614.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Telecí zadní maso nakrájíme na tenké plátky, lehce je naklepeme a osolíme.
 - 
                                2
Na každý připravený řízek položíme plátek parmské šunky a asi dva lístky čerstvé šalvěje, které připevníme párátkem.
 - 
                                3
Připravené maso obalíme v hladké mouce a přebytečnou mouku potom oklepeme.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olivový olej a máslo. Připravené plátky smažíme nejprve stranou se šunkou a šalvějí, potom obrátíme a smažíme po druhé straně.
 - 
                                5
Po usmažení zalijeme maso vínem a vývarem. Krátce povaříme a ihned podáváme.