Telecí brzlík zadělávaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 253 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 96984 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 420.3 mg
 - Draslík 715 mg
 - Vláknina 3273.5 mg
 - Vitamín A 3273.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vodě brzlík krátce povaříme, poté vodu slijeme, přelijeme čerstvou horkou osolenou vodou a vaříme zhruba 20 minut.
 - 
                                2
Uvařený brzlík rozkrájíme na menší kousky.
 - 
                                3
Očištěnou cibuli rozkrájíme na drobno, zpěníme na půli lžíci másla, přidáme rozkrájený brzlík, osolíme, přidáme nasekanou petrželovou nať a dusíme mírně podlitý do měkka.
 - 
                                4
Z mouky a lžíce másla uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, řádně rozmícháme a přilijeme k brzlíku.
 - 
                                5
Dusíme ještě zhruba 15 minut a odstavíme z ohně. Poté do omáčky přilijeme žloutek rozkvedlaný v troše chladného mléka a zakapeme citrónovou šťávou.
 - 
                                6
Jako přílohy podáváme malé třené nočky nebo nočky z odpalovaného těsta.