Játrové noky v hovězím vývaru
Suroviny
- 30 g Cibule
 - 150 g Játra hovězí
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 50 g Žemle tuková
 - 2 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 6 špetka Sůl
 - 6 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 5 stroužek Česnek
 - 1 l Hovězí vývar základní
 - 0.5 dl Mléko polotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 216 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 1057 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 168 mg
 - Draslík 351 mg
 - Vláknina 1103.9 mg
 - Vitamín A 1103.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozetřeme máslo s vejcem. Umeleme najemno očištěná játra, namočíme žemli v mléce a pak ji vymačkáme. Rovněž cibuli nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Smícháme všechny přísady a přidáme trochu utřeného česneku, muškátový květ, mletý pepř a sůl dle chuti, rozmělněnou majoránku a jemně nasekanou petrželku.
 - 
                                3
Vše dobře promícháme a pokud je směs příliš řídká, můžeme je ztužit trochou strouhanky.
 - 
                                4
Noky vykrajujeme lžičkou a zaváříme je ve vroucím základním vývaru.