Zadělávané dršťky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 920 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 169.7 mg
 - Draslík 128.8 mg
 - Vláknina 1716.2 mg
 - Vitamín A 1716.2 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dršťky dobře očistíme a omyjeme. Překrájíme je na menší kusy, vložíme do studené vody a přivedeme do varu. Pak je scedíme, zalijeme vlažnou vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vyměníme vodu vícekrát. Vařené dršťky zchladíme ve studené vodě a nakrájíme na nudle 4-5cm dlouhé.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmažíme dorůžova na tuku. Zaprášíme prosátou moukou, mírně osmahneme, zalijeme vývarem z drštěk a mlékem a dobře rozmícháme. Osolíme, opepříme, přidáme třený česnek a drcenou majoránku. Omáčku za stálého prošlehávání vaříme nejméně 20 minut. Potom přidáme nakrájené dršťky, jemně nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z omytého citronu, přisolíme a krátce povaříme.
 - 
                                3
Při podávání jednotlivé porce posypeme nasekanou petrželovou natí nebo pažitkou.