Guláš z hovězího srdce
Suroviny
- 600 g Cibule
 - 1000 g Hovězí srdce
 - 60 g Sádlo škvařené
 - 30 ml Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Podravka
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 396 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 515 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 259.6 mg
 - Draslík 773.8 mg
 - Vláknina 4647.6 mg
 - Vitamín A 4647.6 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srdce očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, necháme zpěnit a jakmile zrůžoví, vložíme do hrnce kostičky masa. Lehce orestujeme, posypeme mletou paprikou, necháme ji rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a povaříme půl hodiny. Mouku rozmícháme v trošce vody, přilijeme do guláše, dobře promícháme a vaříme další hodinu. Pět minut před koncem vaření vmícháme prolisovaný česnek, lžičku majoránky, dochutíme podravkou a dovaříme.