Hovězí ledvinky dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 2 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 358 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 516.7 mg
 - Draslík 353.5 mg
 - Vláknina 621.2 mg
 - Vitamín A 621.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme a velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody a tuk. Ledvinky poté nakrájíme na tenké plátky a vypereme v několika vodách. Necháme řádně okapat.
 - 
                                2
Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na rozehřátém sádle, přidáme koření a ledvinky. Dusíme ve vlastní šťávě přikryté, později je mírně podléváme.
 - 
                                3
Jakmile ledvinky změknou, šťávu necháme vysmahnout, zaprášíme je moukou a opražíme do hnědé barvy. Poté znovu podlijeme, osolíme a podáváme. Pokud chceme změnu, šťávu zalijeme kyselou smetanou.